Stolný tenis: Ódorová medzi osmičkou najlepších, Jang Wang vypadol

18.06.2015 Celý región

Baku 17. júna (TASR) - Slovenská reprezentantka v stolnom tenise Eva Ódorová postúpila na 1. európskych hrách v Baku vo dvojhre už do štvrťfinále. V 3. kole si poradila s Češkou Renatou Štrbíkovou v šiestich setoch 4:2. Zápas trval 52 minút. V boji o postup medzi kvarteto najlepších sa 35-ročná Ódorová stretne ešte vo štvrtok popoludní s turnajovou štrnástkou Margaritou Pesockou z Ukrajiny.

"Rozhodla určite psychika, pretože Renatu Štrbíkovú poznám od mládežníckych kategórii. Myslím si, že u mňa je tá psychika o trošku lepšia. Neurobila nič prekvapujúce, poznáme sa naozaj veľmi dobre a odohrali sme spolu množstvo veľkých zápasov na majstrovstvách sveta či Európy. Myslím si, že navzájom sme sa nevedeli príliš prekvapiť," povedal Ódorová.

Postup medzi najlepšiu osmičku turnaja berie skúsená reprezentantka ako úspech a nadplán, keďže na podujatí nepatrila medzi nasadené. "Patrila som skôr do toho posledného koša, teda od 32. do 48. miesta. Teraz som v najlepšej osmičke. Navyše som zdolala Ju Fu, ktorá je 20. na svete, Štrbíková je taktiež predo mnou, takže zatiaľ som vyhrala nad lepšími hráčkami ako som ja," pokračovala.

So svojou najbližšou súperkou sa pozná, no odohrala proti nej iba jeden zápas: "Na Európskom pohári, keď som hrala za francúzsky klub a vtedy som s ňou prehrala veľmi tesne. Je to agresívna mladá hráčka, ktorá hrá pri stole a je veľmi rýchla. Musím na ňu vymyslieť nejaký recept."

V osemfinálovom treťom kole skončil medzi mužmi slovenský reprezentant Jang Wang. S Britom Liamom Pitchfordom prehral 2:4 na sety. V úvodných troch dejstvách mal Wang problémy reagovať na pestrú hru súpera, štvrtý a piaty set ale jasne vyhral. Trinásty nasadený Pitchford však definitívne rozhodol o postupe do štvrťfinále víťazstvom 14:12 v dramatickom šiestom sete, v ktorom Wang nevyužil päťbodový náskok. Duel trval 37 minút.

stolný tenis - 3. kolo dvojhry:
ženy:
Eva ÓDOROVÁ (SR) - Renata Štrbíková (ČR) 4:2 (14, -7, 11, 9, -8, 9)
muži:
Liam Pitchford (13-V. Brit.) - Jang WANG (SR) 4:2 (6, 4, 5, -6, -5, 12)
 

Vyberte región